Short update from south Yunnan

We have camped a couple of nights during the last few days and I have prepared a longer text about our ride from Kunming towards the Laos border. It takes longer time to write while sitting in a tent and it isn’t ready yet. When we checked in at a hotel last night and found out that there is internet in the room I decided to make a short update to tell that we are alright.

We have cycled together with Greta for five days now and we have traveled on a minor provincial road that is very beautiful. The road passes small villages and occasionally some minor towns. The landscape is very hilly to say the least and the last three days have been a roller coaster. We have slowly climbed up the steep hills and speeded down the serpentines. The road has been in good condition apart from an almost 20 km long and very muddy section where the slushy mud sometimes reached up to the hubs of our wheels.

This area of China has many minorities and for a few days we have been wondering when we will see the first signs of thai and lao culture. A couple of days ago we could see buildings that looked very similar to those in northern Thailand and when we arrived to this town we saw a temple that looked just like they look in Thailand. When went out to have dinner we thought that the people running the restaurant spoke something that wasn’t Chinese. Wej gave it a try and addressed them in Thai and they immediately responded in Lao. Thai and Lao languages are very similar (like Swedish and Danish) and even I could join the conversation. No need to communicate with sign language and using google translate on the smartphone anymore…. 🙂

The distance to the border to Laos is now 100 km and our plan for today is to stay ride as far as we can but not cross over into Laos until tomorrow morning. Once inside Laos we won’t have any internet connection until we reach Luang Prabang either on Wednesday or Thursday afternoon. This means that the next blog update will be published late next week.

Please enjoy the photos below as a teaser for the proper update of the blog that will come next weekend.

Misty morning very close to the Lao border

Misty morning very close to the Lao border

Our tent at night

Our tent at night

The entrance to the thai style temple next to the hotel where we are staying right now

The entrance to the thai style temple next to the hotel where we are staying right now

Greta and Wej enjoying a short break

Greta and Wej enjoying a short break

At one of our camp sites

At one of our camp sites

Dinner at Camp Gravel Hill

Dinner at Camp Gravel Hill

One of our camp sites turned out to be next to a grave

One of our camp sites turned out to be next to a grave

Nice view

Nice view

17 thoughts on “Short update from south Yunnan

 1. Mamma we

  Gott att höra från er! Har väntat på det – är mitt kusinbarn nöjd med sin resa? Jag har en väninna som är ute och reser i Thailand och Laos med sin son. Om jag förstår rätt så går era resor omlott. Om ni ser en svensk gråhårig, kort kvinna (80 år och knäopererad) så säg hej Signe.
  Nu är det Allhelgonahelgen, himlen är grå och det är mycket november. Har varit i Vinninga och lilla Svampen har verkligen vuxit. Hon pladdrar oavbrutet, har en underbar fantasi och är bara helt bedårande. Jake the Snake skulle köra upp för körkort i tisdags och var ute och övningskörde med sin Farfar. Vet inte hur det gick med uppkörningen. Kram till er alla 3

  1. ton

   ภาพเต้นท์ในตอนกลางคืน ดูสวย แปลกดีครับ
   จะเข้าประเทศลาวแล้ว….

   1. admin Post author

    กว่าจะได้ภาพนั้นก็วิ่งไปวิ่งมาหลายรอบอยู่นะ แต่สวยคุ้มเนอะ

  2. admin Post author

   Hoppas körkortet gick bra.

   När vi pausar smaskar vi i oss de häxvrål och polkagrisar du skickade med Greta. Tack så mycket för det energibidraget 🙂

 2. Pål

  Roligt att läsa lite igen och vilka fina bilder! Lika roligt att höra att nu börjar det att funka att prata thai. Kommer ihåg från någon kurs i Lund att det bor flera miljoner som pratar språk besläktade med thai i Kina.

  Här i Handen packas det och renoveras för fullt. Tanken är att lägga ut lägenheten till försäljning i mitten av november.

  Isabella lever livets glada dagar och har nu varit i Vietnam en dryg vecka. Hon är på väg norrut och ska från Hanoi flyga in till Luang Prabang, tror jag. Då har ni nog redan åkt vidare, men har ni något tips på ställe att bo kan ni ju förmedla det.

  Vi ses om en två månader ungefär. Ska bli kul träffa er och riktigt skönt att få slappa ett tag!

  Pål

  1. admin Post author

   Man hör ofta att det är något slags taispråk som talas, men man kan inte förstå något av vad som sägs – som att lyssna på holländska ungefär. Jag tror det är någon laotisk dialekt som talas häromkring för när vi tilltalat folk på thai har dom sedan svarat oss på standardlaotiska. Alla vi möter kan naturligtvis inte lao, men tillräckligt många för att man med vissa besvär skulle kunna hanka sig fram på thai.

   Vi kommer vara i Luang Prabang från 6 eller 7 till den 10:e november. Om Isabella är där får hon gärna höra av sig.

 3. Mamma we

  Kul att det smakade gott! G hade order på vad hon skulle köpa på flygplatsen och det var OK med det, men jag kunde inte låta bli att skicka med lite – och det var verkligen lite. PoK

 4. dan claesson

  Underbata bilder. Lite Deja vu för mig..:)) Som ni läst tidigare så har vi perfekt november väder. Regn och blåst. Jag fick till och med gå hem från jobbet i måndags då det varnades för klass 3 storm, men blev mer till en fis här i Gbg.

  Kylan lyser med sin frånvaro och vem vet det kanske inte blir snö i år? Snart har jag mitt sista möte som big boss i vår Brf, den 15 november blir det budgetmöte och sen är tanken att jag inte skall behöva ta beslut och annat gott och ont som man har varit utsatt för i nästan 4 år.
  Ha det gott och ha en trevlig cykling genom Laos, helt otroligt att ni är där nu..Vilka minnen ni har för livet på detta året :))

 5. Nina Wass

  Hej,

  vilka fantastiska bilder. Ser ut att vara otroligt vackert! Jag ser fram emot att få höra mer detaljer när Greta kommer hem!

  Kram Nina

 6. Kalle

  Inte så mycket kvar av resan nu kan det tyckas, även om ni fortfarande förstås har bra mycket mer än vad en vanlig cykeltur handlar om. Hur känns det? Många känner nog lite oro inför att en så här lång resa skall ta slut. Vad skall man göra sedan och så vidare. Ni kanske inte tänker på det ännu, men det kanske är värt att fundera över hur det kommer vara. Lite reorientering helt enkelt!

  Kul att Greta visade rätta takter och tog ett flyg ner till er. Det är ju så man skall göra, inte fundera så mycket över allt som talar emot. Men Greta, var har du din båt? Vi saknar dig ute på piren i snålblåsten!

  Kalle

  1. admin Post author

   Hej!
   Vem är Ece? Stippe från Turkiet?
   Mycket konstig mat har passerat vår matsmältningsapparat sedan vi inmundigade den turkiska tandkrämssoppan så vi minns dessvärre inte namnet. När vi visade bilder på soppan för våra turkiska kompisar sade dom att den egentligen inte ska ha så stark mintsmak. Soppan var ganska tunn och äts med bröd. Dom sålde den dyrt på hotellet som kvällsmat och sedan fanns samma soppa på frukostbuffén, men då hade vi lärt oss läxan och ägnade oss åt annan man istället.

   1. Elin

    Ja, hon är vår stippe från Turkiet! Jättekul att vara värdfamilj och få in lite kulturkrockar i familjen! Hon är nog ungefär lika skeptisk till svensk mat som ni är till tandkrämssoppan.

 7. บุษบง

  555 ไม่ฝันมั่งหรือไงคืนนั้นน่ะ อาจจะมีคนมาสกิดว่า ลื้อมานอนใกล้บ้านอั๊วะไปหรือเปล่า อาเวช 55555

  1. admin Post author

   🙂 ถิาได้รู้ก่อนอาจจะฝันนะ โจคิมมาบอกเอาตอนเช้าน่ะ หาอะไรกันสักอย่างนี่แหละ หาไม่เจอ เลยแซวกันเล่น ๆ ว่าเจ้าของบ้านเขามาเล่นซ่อนแอบด้วย ตอนเช้าเอาผลไม้วางไว้ให้ด้วย ไม่ได้จุดธูปแล้วเขาจะรู้มั้ยน๊า ???

Leave a Reply